انا طبعا مطلوب منى اعمل الفطار النهاردة وانا النهاردة هعملكم مكرونة بالبشاميل وجلاش بلحمة المفرومةوبط بدل الفراخ عشان نختلف شوية وطبعا الحلو بعد الفطار قطايف بالقشطة
بصو انا هقولكوا على المقادير والطريقة بس حد يتفق مع المستشفى بتاعة المنتدى عشان عدد الضحايا كتير
اولا المكرونة البشاميل
المقادير طبعا دى مقادير صينية واحدة ولو صنيتين يبقىضعف المقادير
3\4 مكرونة قلم _نص كيلو لحمة مفرومة _4بيضات _بشر جبنة رومى_نص ك لبن_ربع ك دقيق
الطريقة اولا طريقة تعصيج اللحمة المفرومة عشان هنستخدمها فى الجلاش
تقشرى بصلتين وتتحمر فى السمنة وتضاف اليها اللحمة وصلصة طماطم وقليل من الفلفل الاسمر
حتى تستوى اللحمة وتركنيها شوية
طريقة عمل البشاميل
تحمير الدقيق فى السمن مع التقليب وبعدين تضيفى اللبن وتقلبى وحتى يصبح متماسك قليلا وثم تضيفى الاربع بيضات وتقلبى وتتركيه
وتسلق المكرونة
ثم ترصى الصينية كاالاتى تدهنى الصينية بقليل من السمن ثم تضعى نصف المكرونة من تحت ثم تضيفى الطبقة الثانية اللحمة المفرومة ثم تضعى فوقها بقية المكرونة وترفضيها لتأخد شكل الصينية ثم تضعى فوقها البشاميل وتفرضيه ثم ترشى عليها الجبنة الرومى المبشورة ثم تسويها فى الفرن
ثانيا الجلاش باللحمة المفرومة:مكتوب سابقا تعصيج اللحمة المفرومة
المقادير :لحمة مفرومة معصجة _لفة جلاش_ربع ك لبن_2بيضة_معلقة سمنة كبيرة
الطريقة:
تدهنى الصينية بقليل من السمنة ثم تقسمى لفة الجلاش من حيث عددها بالنص
وترصى نصفها فى الاسفل من الصينية وبعدين تضعى اللحمة المفرومة المتعصجة ثم ترصى بقية لفة الجلاش فى السطح من الصينيةثم تقطعيها مربعات ثم تضربى اللبن على البيض مع قليل من الفلفل الاسمر ثم تصبى المضروب عليها وتتركيها ربع ساعة ثم تسويهافى الفرن
ووالبطة
تتغسل كويس وتتنضف كويس وتتغسل بملح وخل وتضعيها لتغلى
ثم تتقليها فى الزيت
وطبعا المشرب قمر الدين جنب الفطار
وبالهنا والشفا