موضوع: طريقة عمل الريش المشوية الأحد 11 يناير - 7:26
طريقة عمل الريش المشوية المقادير:
نصف كيلو ريش .(ضلوع)
نصف ليمونة .
3 حبات بصل .
ثوم .
بهارات مشكلة .
فلفل أسود .
ملح حسب الرغبة .
كوب ماء .
الطريقة :
ترش الريش بالملح جيداً ويوضع فوقها البهارات المشكلة والفلفل الأسود وتخلط جيداً ثم نقوم بعصر نصف الليمونه فوقها ونعيد الخلط جيداً ونتركه لمدة ربع ساعة تقريباً .
ثم نضع الريش في صينية ونضع قطع من البصل حسب الرغبة والثوم أيضاً ونضعها بالفرن لمدة ساعة ونصف حتى تنضج جيداً وتأخذ اللون الأحمر.
تقدم مع البطاطس المسلوقة المهروسة أو أرز أبيض بالشعيرية مع طبق سلطة.
موضوع: رد: طريقة عمل الريش المشوية الإثنين 12 يناير - 10:52
انا جاية اقولكم ماتنسوش تحطوا كوباية مية على الريش قبل وضعها فى الفرن علشان تستوى ولو احتاجت اكتر مفيش مشكله ولمحبى الصلصة يمكن وضع ملعقة من الصلصة على الريش فبل وضعها فى الفرن يعنى حسب الطلب وادعولى ولو طلعت!!!!!!!!!!!!!!!!اياكم تدعوا عليا